Meer over mij

drie_2048_DSC_1268

 

  • Veterinaire Klassieke Homeopathie, VHCN – 2011-2016
  • Diercommunicatie, CIVAS – 2011
  • IET voor dieren, Aurora Coaching – 2014
  • Basismodule Spagyriek, Spiritueel Bewust-Zijns Centrum – 2016
  • Energetic Healing for Animals, Guild of Energists, UK – 2016
  • Sacred Animal Spiritual Alchemy, The Lightfoot Way, VS – 2017
  • Alchemistische Spagyriek Plantgeneeskunde™, Spiritueel Bewust-Zijns Centrum – 2016-2017

Na mijn studie Scandinavische taal- en letterkunde en vervolgens ruim 10 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, startte ik in 1996 mijn eigen tolk- en vertaalbureau. Gaandeweg specialiseerde ik me steeds meer in medisch vertaalwerk, omdat dit mijn grootste interesse had.

Ik heb altijd een grote liefde voor dieren gehad. En hoewel ik opgroeide met ‘alleen maar’ cavia’s, was ik als kind al dol op honden, katten, paarden, geiten, schapen, en noem maar op.
Toen ik in 2005  mijn eerste hond kreeg, ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Later kwamen er nog een kat en een tweede hond bij, en samen met de twee cavia’s was mijn dierengezin compleet. Ik ging me steeds meer interesseren voor het lichamelijke, maar ook het geestelijke wel en wee van mijn eigen dier-baren en dieren in het algemeen en ik merkte dat ik de behoefte kreeg om als een brug tussen mens en dier te fungeren.

Vandaar dat ik begin 2011 ik een cursus Diercommunicatie volgde.
Later dat jaar kwam ik via een van mijn honden in contact met het VHCN in Ampsen (bij Lochem), waar ik die herfst begon met de hbo-opleiding tot veterinair klassiek homeopaat, die ik in het voorjaar van 2016 afrondde.

In het kader van deze opleiding maakte ik ook kennis met spagyriek, een alchemistische plantengeneeswijze, waar ik meteen een ‘klik’ mee voelde. Vandaar dat ik na mijn afstuderen aan het VHCN besloot een vervolgopleiding te doen bij het Spiritueel Bewust-Zijns Centrum in Almere. In 2017 heb ik deze opleiding afgerond, zodat ik nu als Spagyriektherapeut™ dier én mens mag behandelen.

Tijdens mijn homeopathieopleiding werd ik door medestudenten, vrienden en familie steeds vaker gevraagd om een gesprek met hun dieren aan te gaan. Daarbij kwam het steeds vaker voor dat ik tijdens de communicatie ook medische informatie doorkreeg van en over de dieren, maar die informatie kon ik voor mijn gevoel niet goed gebruiken in mijn homeopathieconsulten. Toen ik in 2016 op de website van The Guild of Energists terechtkwam, ging er een wereld voor me open. Er bleken nog allerlei andere manieren te zijn dan diergesprekken, waarop je energetisch met dieren in contact kunt komen.
Ik leerde er tal van nieuwe technieken, waaronder EFT voor dieren (ook wel bekend als ‘tapping’, vanwege het tikken op meridiaanpunten), maar ook allerlei andere manieren om duidelijkheid te krijgen over klachten en blokkades.

Door bijvoorbeeld blokkades bij dieren telepathisch te zien of via mijn handen te voelen, kan ik een beter beeld krijgen van wat er gaande is, en hoe ik de klachten het beste kan verhelpen – door healing te geven, ter plaatse of op afstand en/of homeopathische en spagyrische middelen in te zetten.

Omdat homeopathie en spagyriek in feite ook energetische geneeswijzen zijn, kan ik via Praktijk Elysia, dus een breed pakket diensten aanbieden, die je allemaal onder de noemer ‘energetische geneeswijzen voor dieren’ kunt plaatsen.

En over energie gesproken – om bij te dragen tot het behoud van moeder Aarde, werkt het kantoor van Praktijk Elysia op zonne-energie.